Spring naar inhoud
Dit plan is door naar de haalbaarheidstoets

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

De stemperiode is afgelopen. Dit plan wordt getoetst op haalbaarheid.

Broeii-kas voor makers in West

Door: Tom van Beveren
14 juli 2020

In de Broeii-kas gaan we met buurtbewoners (jong en oud) aan de slag met de mogelijkheden van zelf maken, repareren, hergebruik en recycling

Samen met buurtbewoners, scholen en lokale ondernemers aan de slag met de mogelijkheden van hergebruik en recycling van plastic; dat doen we in het Broeii Plastic Lab. Via West Begroot willen het lab uitbreiden met de Broeii-kas, een plek van en voor makers in West. We organiseren er workshops en bijeenkomsten voor buurtbewoners (jong en oud) om aan de slag te gaan met zelf maken, repareren, hergebruik en recyclen. Maar wij organiseren niet alles zelf, we willen juist ook een plek zijn voor buurtbewoners die zelf aan de slag willen of anderen willen leren over maken en repareren. 

Een kas voor makers 
In de Broeii-kas staat zelf maken centraal. Of het nu gaat om het zelf recyclen van gebruikt plastic, aan de slag met 3D printen, leren composteren, het repareren van een kapot product of het hergebruiken van oude producten voor nieuwe toepassingen. Wij willen West een plek geven waar je echt zelf aan de slag kunt gaan. En we leren je tegelijk over de machines en materialen waarmee je werkt. 

Een plek om zelf aan de slag te gaan met duurzaamheid 
Veel mensen in West willen graag bijdragen aan duurzaamheid en hergebruik. Maar het is soms best lastig om er echt mee aan de slag te kunnen gaan. Wij zorgen voor een plek waar hier ruimte voor is, gevuld met machines en gereedschap waarmee je daadwerkelijk aan de slag kunt. Gecombineerd met de kennis die je daarvoor nodig hebt. Met het budget van West Begroot kunnen we een tweedehands kas plaatsen die we geschikt kunnen maken om samen te komen en zelf aan de slag te gaan inclusief alle zaken die je daarbij nodig hebt. Midden in West, in de groene tuin van de sociale onderneming MidWest.

Doe je mee? 
Like ons idee en kom straks in de Broeii-kas experimenteren met de mogelijkheden van zelf maken, repareren, hergebruik en recycling! 


Argumenten

Argumenten voor

Geen argumenten voor

Argumenten tegen

Geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel