Spring naar inhoud
Dit plan is door naar de haalbaarheidstoets

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

De stemperiode is afgelopen. Dit plan wordt getoetst op haalbaarheid.

Gratis les over duurzaamheid voor bewoners in West

Door: Peter Siegel
10 juli 2020

In gezellige, creatieve lessen gaan we met experts op zoek naar praktische, duurzame oplossingen voor thuis en/of in de buurt.

In deze gezellige masterclass in de Gibraltar (en op andere plekken) gaan we op zoek naar kleine, praktische duurzame oplossingen: thuis en in de buurt. We voeren dialogen, luisteren naar experts en gaan we zelf in actie: na de lessen heb je inzicht in oorzaken en gevolgen van (on)duurzaamheid en weet je wat je daar (zelf en thuis) aan kan doen.

Tijdens de lessen houden we ons bezig met vragen als: kan je een zonnepaneel op een oud pand plaatsen? Hoe bespaar je energie? Wat is een wormenhotel? Wat kan je doen tegen zwerfafval? Waar kan je “verpakkingsvrij” kopen… Daarnaast gaan we ook dingen doen: een film over duurzaamheid, zwerfafval opruimen, wormenhotel bezoeken, etc. Iedere les eindigt met een vega(n) lunch en leer je te genieten van eten zonder vlees. Bij de laatste les gaan we (dieper) in op een onderwerp dat de cursisten aandragen.
Uiteraard houden we rekening met de coronaregels.

We verwelkomen iedereen uit West en iets wil doen aan een duurzamer leven.  We willen dat alle aanwezigen na de les iets kunnen doen om duurzamer te leven dat bij hen past. Alle docenten die langskomen komen met plezier over hun expertise vertellen.
We houden het praktisch: over wat JIJ thuis kan doen. We gaan dus niet in op politieke of filosofische kwesties of zware discussies hierover houden. Uiteraard kunnen mensen wel alle vragen stellen: we houden wat dat betreft alles open.

Door zoveel mogelijk mensen te leren hoe ze zich in kunnen inzetten, wordt het om West te verduurzamen. Mensen die weten wat er speelt en hoe ze dingen moeten aanpakken worden actieve buurtbewoners die kunnen helpen met kleine problemen in de straat of de buurt en zo bijdragen aan een gezelligere, schonere en veiligere buurt.

Met deze lessen kunnen we een voorbeeldfunctie worden voor Amsterdam en wellicht ook voor Nederland. Door klein te beginnen en door ons te focussen op onze eigen omgeving kunnen we makkelijker aan de slag: we kunnen bijdragen aan een duurzame samenleving en daar gaat deze masterclass over.Argumenten

Argumenten voor

Drisia d'Anjou | 27 juli 2020 18:45

Peter Siegel is dé aangewezen persoon hiervoor. Hij leeft en ademt dit onderwerp al jaren. Heeft kennis van zaken. Goede inspirerende ideeën en veel praktijkervaring.Argumenten tegen

Geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel