Spring naar inhoud
Dit plan kreeg minder dan 50 likes

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan kreeg minder dan 50 likes en gaat niet door naar de volgende ronde.

Contactcentrum voor langdurig ziek en bedrijven

Door: Sabrina Grossman
8 juli 2020

Een centrum waar bedrijfsleiders en mensen in de ziektewet ondersteuning krijgen bij zaken rondom werken terwijl je langdurig ziekte hebt.

Contact centrum en uitzendbureau gericht op kleine bedrijven die bedrijfsleiders en werkzoekenden die een langdurig ziekte uitkering hebben de gelegenheid geeft om praktijk gerichtte opleidingen of herintreden in een vak aan te bieden en te volgen.
 Er zijn al veel programma's gericht op werken met een ziekte maar bij lange niet alle bedrijven willen samenwerken met uitkeringsgerechtigden omdat zij niet op de hoogte zijn van de voordelen zoals volledig vergoeding vanuit de uitkerende instantie en zien teveel nadelen vanwege het bureaucratisch aspect van het in dienst nemen van iemand die een ziekte heeft. 
 Momenteel zijn er veel sectoren en bedrijven die niet met UWV in gesprek willen over deelname aan het ondersteunen van reïntegratie in het arbeidsmarkt.
 Met deze contact centrum word er voor zowel bedrijfsleiders als werkzoekenden alles op een rijtje gezet aangaande de ins en outs van deze zaken en word er bemiddeld tussen potentiële werknemer en werkgever. 
 De doelstelling ervan is om de aanbod van werk voor mensen in de ziektewet te vergroten en om de bureaucratische mikkemak voor zowel bedrijf als werknemer te verlichten.

Argumenten

Argumenten voor

Geen argumenten voor

Argumenten tegen

Geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel