Spring naar inhoud
Dit plan kreeg minder dan 50 likes

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan kreeg minder dan 50 likes en gaat niet door naar de volgende ronde.

Gratis sportabonnement/Eigenaar volledig vergoed

Door: Sabrina Grossman
5 juli 2020

Sporteigenaren krijgen volledige teruggave door gratis jaarabonnement te doneren aan lage inkomenhouders

Met dit plan worden de sportschool, sportverenigingen, sportorganisaties, fitnesscentra volledig vergoed wanneer zij een jaarabonnement voor hun lessen aanbieden aan mensen die kunnen aantonen dat zij het anders niet zouden kunnen betalen.
Wanneer mensen met armoede te maken is er soms niet eens genoeg geld om eten te halen, laat staan om een sport abonnement te halen. 
Sporten is een heel belangrijk aspect van gezondheid en fysiek fit zijn heeft ook vaak bij mentale en emotionele fitness een positieve uitwerking. 
Wanneer mensen die het anders niet zouden kunnen betalen en ook anders geen sociale gelegenheden hebben gratis zouden kunnen sporten dan komen zij uit de isolatie en worden versterkt in hun gezondheid, welzijn en hebben grotere kansen om hun situatie te verbeteren door bijvoorbeeld een netwerk op te bouwen of zelfs door een bepaalde sport goed te kunnen beheersen dat ook mogelijkheden biedt.
Er zouden geen "aparte lessen voor de arme mensen zijn" en er mag niet verkondigd worden dat "deze persoon gratis meedoet" of dergelijke. Er word voor gezorgd dat er een max aantal mensen per sportinstantie de gratis abonnement geniet zodat er geen "speciale klassen" of dergelijke ontstaan.
 Er word een lijst gemaakt van alle sportscholen die mee willen doen en de vergoeding willen ontvangen en bijgehouden waar er nog plek is en waar niet. Voor diegene die met armoede te maken hebben en willen sporten word er gecommuniceerd wat er in de omgeving aangeboden word en waar. 
We slaan met dit plan meerdere vliegen in één klap:
1. Uit de isolatie!
2. De algehele gezondheid en welzijn van Amsterdam West word veel beter!
3. Kansen worden vergroot!
4. Bedrijven krijgen een boost door de aktie want zo veel aanmeldingen zullen ze nog nooit eerder gehad hebben!
5. Het is wetenschappelijk bewezen dat sport allerlei gezondheidsproblemen voorkomt en bestrijd. 
Dus duim omhoog ervoor!

Argumenten

Argumenten voor

Geen argumenten voor

Argumenten tegen

sukran yilmaz | 7 juli 2020 19:53

Dit soort voorzieningen hoort mijn inziens bij de verantwoordelijkheid van de gemeente. Afd werk/inkomen en voorzieningen voor burgers mer een minimumunkomen. De gemeente heeft al veel aanbod voor burgers voor minima en sporten hoort erbij. Een vaak voorkomend probleem is dat de meeste mensen niet weten wat voor aanbod er bestaat.

Sabrina Grossman | 8 juli 2020 10:53

De begroting komt vanaf de gemeente en West Begroot is een aktie van de gemeente. Alles dat ingediend word, mag ook uitgevoerd worden door de gemeente, waneer dat niet door bewoners kan. Een geheel gratis sportabonnement bij een legitieme sportschool bestaat niet voor minima, en de fondsen die er zijn zijn niet volledig en voornamelijk voor jeugdigen. Wel zou je met jou idee een plan kunnen voorstellen over een soort van wegwijzer in de wijk over deze zaken. Bedankt voor je reaktie.Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel