Spring naar inhoud
Dit plan kreeg minder dan 50 likes

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

Dit plan kreeg minder dan 50 likes en gaat niet door naar de volgende ronde.

Discussie en debat voor de tieners van A'dam west

Door: Sabrina Grossman
4 juli 2020

Studenten filosofie, politicologie, sociologie, enz. inhuren om onze tieners te ondersteunen bij het voeren van discussies en debatten.

Met deze plan zou er een keer per week in een grote zaal een discussie of debat gepland staan. 
De jongeren(12 t/m 18 jaar) krijgen ondersteuning bij zaken zoals het onderzoeken van een onderwerp, de belangrijkste punten van aandacht bij een discussie, publiek woordvoeren, beargumenteren van een punt, enz. De jongeren voeren de debatten en discussies en kunnen dan ook regelmatig zelf democratisch stemmen op de beste discussievoerder en prijzen winnen daarvoor.
Wanneer een jongere deze vaardigheden ontwikkelt kunnen zij dat op allerlei vlaktes goed gebruiken in hun latere leven. Zij kunnen dan goed voor hunzelf opkomen, zij kunnen in het bedrijfsleven sneller een leiderschapsrol aannemen, zij staan ook steviger in hun schoenen aangaande hun positie in de wereld en waar zij voor staan, en zullen zich beter met tegenslag om kunnen gaan dan zonder.
Discussie en debat is een manier om zicht te verbreden over wat er speelt binnen de maatschappij, kweekt begrip voor andersdenkende en bevordert het vermogen om kritisch te denken en het is ook nog leuk om te doen. Nog leuker wanneer je weet wat je doet!

Argumenten

Argumenten voor

Geen argumenten voor

Argumenten tegen

Geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel