Spring naar inhoud
Dit plan is door naar de haalbaarheidstoets

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

De stemperiode is afgelopen. Dit plan wordt getoetst op haalbaarheid.

Vrouwen samen sterk met Vrouwen Stichting Diamant

Door: Jindra Smits
3 juli 2020

Netwerkbijeenkomsten voor vrouwen in Amsterdam West

Vrouwen Stichting Diamant is een netwerk van vrouwen dat sterker wil komen te staan, door elkaar te ontmoeten, elkaar beter te leren kennen, door met elkaar samen te werken en hen een veilige en vertrouwde omgeving te bieden waar zij hun wensen en dromen kunnen uiten. Er wordt ondersteuning geboden bij: gezond en fit blijven, persoonlijke ontwikkeling en literatuur, kunst en cultuur, opvoeding en onderwijs, wet- en regelgeving, veiligheid en meer. Er worden regelmatig vrijwillige sprekers gevraagd om activiteiten te verzorgen, zoals lezingen, workshops, maaltijden. Vrouwen Stichting Diamant werkt samen met medewerkers van stadsdeel West en buurthuis de Tagerijn om zoveel mogelijk vrouwen te bereiken. 
 
 Met de samenkomsten wordt eenzaamheid bestreden en sociale cohesie bevorderd. Er wonen veel vrouwen van de eerste of tweede generatie immigranten in Amsterdam West, waarbij sprake is van sociale isolatie. De netwerkbijeenkomsten dragen voor deze vrouwen bij aan zowel het verbreden van hun sociaal netwerk als het vergroten van hun kennis en vaardigheden. Bovendien bevordert het samenkomen de betrokkenheid van buurtbewoners op elkaar.

In 2014 is dit initiatief gestart door Gulay Sahin. In deze jaren heeft Gulay veel vrouwen weten te bereiken en is een mooi netwerk opgebouwd. Gulay heeft alle investeringen de afgelopen jaren zelf gedaan. De Vrouwen Stichting groeit en wij willen heel graag nog meer vrouwen bereiken. Het wordt steeds moeilijker om vrijwillige sprekers te vinden en activiteiten te organiseren met een beperkt budget vanuit eigen investeringen, daarom doen wij mee aan West Begroot.


Argumenten

Argumenten voor

Latife Yıldırım | 14 juli 2020 14:02

ik ben voor stichting diamant omdat het ook mede gericht is om eenzame mensen bij een te brengen en zo een gemeenschap te creëren voor alle vrouwen.Argumenten tegen

Geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel