Spring naar inhoud
Dit plan is door naar de haalbaarheidstoets

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

De stemperiode is afgelopen. Dit plan wordt getoetst op haalbaarheid.

Theater workshops voor jongeren uit Westerpark

Door: Abdelkarim el Baz
30 juni 2020

Met Stichting Allang Vrienden workshops verzorgen aan jongeren uit Westerpark om deze met theater, kunst en cultuur in contact te brengen.

Wij willen graag met de jongeren uit Westerpark tussen 9 en 14 jaar wekelijks aan het werk gaan voor een duur van 23 weekenden en ze kennis laten maken met theater en kunst in het algemeen. En dat op verschillende manieren door bijvoorbeeld voorstellingen en tentoonstellingen te bezoeken, zelf theater te leren maken en toneel te leren spelen. 
 
Voor mij is het doel bereikt op het moment dat er jongeren zich aanmelden en die de workshops gaan volgen. Dat is de allereerste stap. Samen met de Cliffordstudio en andere jongerenwerkers uit de buurt willen we deze jongeren aanspreken en motiveren om hieraan mee te doen. 
 
Om het plan te realiseren hebben we middelen nodig, denk aan een ruimte om samen met de jongeren te werken, middelen om de workshopgevers te betalen, middelen om voorstellingen en tentoonstellingen te bezoeken maar ook ervoor te zorgen dat ze nu en dan met de hele groep kunnen zitten en over kunst kunnen praten en analyseren.
 
Stichting Allang Vrienden is gevestigd in Westerpark en wij zien dat er veel jongen uit de buurt komen die deze workshops als zeer affectief zullen ervaren. Ze gaan iets leren wat ze weer verder gaat brengen in hun dagelijks leven. Leren acteren en kunst leren begrijpen is ook een spiegel die voorgehouden wordt op een positieve manier, waar eenieder van kan leren en jongeren al helemaal. 

Express Yourself:
Allang Vrienden wil actief verbindingen aangaan met de wijk en met (één van) hun doelgroepen, jongeren in Amsterdam-West in de leeftijdscategorie van 10 – 16 jaar. Het wil de horizon van jongeren verbreden, hen in aanraking brengen met kunst en theater en hen betrekken bij hun eigen werk. Niet lang geleden was Abdelkarim ook zo’n jongen. Nu wil hij de jongeren laten zien wat er nog meer mogelijk is in het leven. En hoe belangrijk het is om je eigen verhaal te kennen en te vertellen. 


Argumenten

Argumenten voor

michel hobbij | 1 juli 2020 21:43

Ik ken Abdel al lang .. integer , hard werken , eigen ervaring , jongeren , voorbeeld enz enz topperArgumenten tegen

Geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel