Spring naar inhoud
Dit plan is door naar de haalbaarheidstoets

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

De stemperiode is afgelopen. Dit plan wordt getoetst op haalbaarheid.

Mooi groen dak op schoolgebouw in binnentuin

Door: Peter Smidt
23 juni 2020

Een mooier uitzicht voor omwonenden en betere luchtkwaliteit, wateropvang door het maken van een ‘groen’ dak op schoolgebouw in binnentuin.

In de ‘binnentuin’ tussen de Admiraal de Ruijter weg, de van Gentstraat, de Gibraltarstraat en Kijkduinstraat staat een niet al te fraai gebouw met een lelijk plat dak wat gebruikt wordt als school, bso en kinderopvang. 
Honderden mensen kijken uit op dit lelijke dak. De gemeente, die eigenaar is van dit gebouw, gaat binnenkort het dak vernieuwen. Ze zouden nu in een keer hier een ‘groen’ dak kunnen maken. Dat ziet er veel mooier uit voor alle mensen die er om heen wonen en er op uit kijken en het is beter voor de luchtkwaliteit, vogels en insecten en de waterhuishouding. 


Argumenten

Argumenten voor

marleen holthuis | 2 juli 2020 15:58

Het is een uitgelezen kans om een leefomgeving fantastisch te “upgraden” En niet alleen voor de direct omwonenden. Ook in het algemeen moeten we iedere kans op meer groen aangrijpen!Esther Van Lieshout | 2 juli 2020 21:45

‘Zorg goed voor onze stad en voor elkaar’ 💚Sylvia Hommes | 3 juli 2020 00:29

De stad wordt steeds warmer, een van de oorzaken is verzwarting van de stad. Een groen dak ipv een zwart teerdak zal bijdragen aan verkoeling. Zeer duurzaam dusMichelle Emmen | 3 juli 2020 07:19

Hoe meer groen in BoLo hoe beter!Eva van Sloten | 3 juli 2020 08:12

Goed tegen de muggen en tegen de warmte in de zomerArgumenten tegen

Geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel