Gemeente
Amsterdam

West Begroot

De stemperiode is afgelopen

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

De stemperiode is afgelopen

West Wednesdays

Door: Mieke Prinse
19 oktober 2018

Een maandelijkse wandeling met muziek, film en kunst op het WG-terrein, in de Hallen, op straat en in woonwerkpand Tetterode. Wij noemen ons West Wednesdays.

West Wednesdays is een maandelijkse kunsttour in Amsterdam Oud-West | Kinkerbuurt. Iedere 2e woensdagavond van de maand organiseert West Wednesdays een wandeling met steeds een afwisselende route met performances, film, muziek, beeldende kunst, atelierbezoeken, 10- minutencollege’s en versnaperingen op het WG-terrein, in de Hallen, op straat en in woonwerkpand Tetterode. De tour start om 18.00 uur, duurt tot 21.00 uur en is altijd gratis.
 
West Wednesdays is er voor een breed en divers publiek. We willen laten zien hoe je via kunst actief betrokken kunt zijn bij je eigen leefomgeving. We geven makers een podium en brengen kunst in de bredere zin onder de aandacht. Daarnaast willen we gebouwen met grote cultuurhistorische waarde, zoals woonwerkpand Tetterode en atelierWG, ontsluiten voor publiek, en we tonen nieuwe gebouwen en bijzondere voorbeelden van jonge bouwkunst in de buurt. Door dit veelkleurige programma zorgt West Wednesdays voor mooie verbindingen in de buurt, het brengt publiek en kunstenaar letterlijk bij elkaar en in gesprek met elkaar.
 
Diversiteit en inclusiviteit zijn daarbij uitgangspunten. 
Diversiteit is er in disciplines – alle kunstvormen, professioneel en amateur doen mee. Zo werken we samen met jonge Rietveldstudenten, maar ook met leerlingen van het Muziekpakhuis. 
Er is diversiteit en inclusiviteit in locaties. We laten het publiek niet alleen de reguliere plekken in West zien, maar nemen ze mee op ontdekkingstocht naar geheime plekken, een bijzondere buurttuin bijvoorbeeld. 
En als het gaat om partners waarmee we samenwerken: de Rainbow Soulclub in Inloophuis de Regenboog, Stichting Granate die kansen creëert voor getalenteerde dichters, schrijvers en filmmakers met een niet Nederlandse achtergrond (met name (voormalig) vluchtelingen), en daklozen die we ontmoetten bij een bezoek aan het Badhuis Da Costa. 
En last but not least: diversiteit en inclusiviteit onder de deelnemers. Iedereen is welkom bij West Wednesdays!
 
West Wednesdays is een kleine informele organisatie die - op de projectleider na - bestaat uit buurtbewoners die cultureel ondernemer zijn.


Argumenten

Nog minimaal 0 tekens
Je hebt nog 0 tekens over.

Argumenten voor

Diederik Lohman | 19 oktober 2018 16:36

Ik ben voor want als je in je eigen bubbel blijft hangen zie je allerlei dingen niet, terwijl ik het juist leuk vind om kennis te nemen van alles dat me omringt

Reageren
| 19 oktober 2018 15:15

westwednesday verschaft een uniek inkijkje in de sociale en culturele activiteiten van de buurt

Reageren
| 19 oktober 2018 15:25

Ik woon nu anderhalf jaar in de buurt van de Hallen en door een aantal keren mee te lopen met westwednesdays door de buurt, leer ik de buurt beter kennen , vooral omdat ik binnen kom op onverwachte plekken en daar een toelichting krijg op het werk van iemand uit de buurt. De veelzijdigheid van activiteiten in de buurt verrast me telkens weer. En soms kom ik een bekend gezicht dan later op straat of in een winkel tegen en is er de herkenning van een buurtgenoot.

Reageren
| 19 oktober 2018 19:04

Ik ben voor want West Wednesdays is een sympathiek kleinschalig project waardoor je kunstenaars, kunst en andere buurtbewoners in Oud-West op een prettige manier beter leert kennen.

Reageren
| 19 oktober 2018 22:26

Een eenvoudige formule, maar geweldig uitgewerkt. Altijd weer afwisselend en verrassend.

Reageren
| 20 oktober 2018 11:04

West Wednesdays verbindt letterlijk verschillende plekken in West op een route en neemt mensen samen wandelend er langs mee.

Reageren
| 20 oktober 2018 14:54

Het is een heel goed initiatief, informatief, interessant en bindend met de mensen die presenteren en die meelopen. Moet blijven!

Reageren
| 20 oktober 2018 20:05

Het is een prachtig, laagdrempelig, interessant, buurtvriendelijk, verbindend, noodzakelijk, kunstproject, project met kunst.

Reageren
F Schaap | 21 oktober 2018 22:14

West Wednesdays is een hele bijzondere manier om naar de buurt te kijken. Het maakt allerlei insides openbaar voor publiek bezoek, en legt daarmee onverwachte en nieuwe verbindingen.

Reageren
| 22 oktober 2018 18:02

West Wednesdays een hoogwaardig en laagdrempelig verbindend initiatief is om deze levendige buurt, haar vele verborgen schatten en creatieve bewoners op persoonlijke wijze te leren kennen en ontdekken. Aanbevolen !

Reageren
| 24 oktober 2018 15:48

West Wednesdays neemt je op laagdrempelige manier op sleeptouw langs kunstenaars, sociale initiatieven en interessante locaties in Oud West, en biedt telkens een fris en goed programma. Er wordt verbinding gelegd met de buurt, tussen verschillende groepen mensen en locaties, en experimenten worden niet geschuwd. Het is open en je kan erin springen en eruit meenemen wat je wil.

Reageren
C Mensink | 28 oktober 2018 21:56

Een geweldig initiatief om je buurt goed te leren kennen!

Reageren
Menno Dieperink | 29 oktober 2018 16:54

Ik ben voor omdat de wandelingen van West Wednesdays je doen stilstaan bij bijzonderheden waar je vaak maar al te makkelijk aan voorbij kunt lopen.

Reageren
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.
Nog minimaal 0 tekens
Je hebt nog 0 tekens over.

Argumenten tegen

Nog geen argumenten tegen.
Nog minimaal 140 tekens.
360 tekens resterend.
Start Info Thema's Plannen Stuur in