Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

West Begroot 2022

Dit plan is haalbaar

Stemmen

0
0
0
0
0
0
Aantal stemmen voor het plan: 65 van de 50.

Status

Dit plan is beoordeeld als haalbaar en is door naar de stemfase

Gratis planten voor geveltuin

Door: Lieke V
2 augustus 2021
West Begroot | 15 nov. 2021, 12:15

Dit plan is haalbaar. De voornaamste redenen zijn dat het plan in 1 jaar uitvoerbaar is, dat er geen beheerkosten aan zitten en dat het juridisch mogelijk is om dit plan uit te voeren. Dit plan is vorig jaar ook gekozen. Het vorig jaar gekozen plan wordt op dit moment uitgevoerd.

Wil je een gratis geveltuin van de gemeente maar heb je geen budget voor planten? Stem op dit plan en krijg gratis planten voor je geveltuin

In 2021 heeft ons plan al voor een groot aantal nieuwe geveltuinen gezorgd. Dankzij de honderden enthousiaste reacties willen we dit in 2022 weer doen!

Voor alle bewoners van West die de buurt graag wat groener zien. Vrijwilligers helpen je, waar nodig, bij het aanvragen van de geveltuin bij de gemeente. Na een succesvolle aanvraag kun je zelf bij de kweker uit een selectie van planten kiezen & ophalen voor de beplanting van je nieuwe geveltuin. De selectie is uitgekozen op welke planten het goed doen in een geveltuin (zowel in zon, schaduw als beide) en die onderhoudsarm zijn. Bij elke plant krijg je instructies hoe ze je het beste kunt verzorgen. Het doel is om in totaal 600 meter geveltuinen te beplanten.  

Heb je al een bestaande geveltuin waar je hulp of advies bij nodig hebt? Dan is er iemand die je hierbij digitaal kan helpen, en een klein gedeelte van het budget zal beschikbaar zijn om ook bestaande geveltuinen van planten te voorzien. 

Argumenten

Argumenten voor

Dieter Pavicic | 7 augustus 2021 10:28

goed idee, want sommige ouders die van planten houden maar het geld hard nodig hebben voor de opvoeding van hun kinderen krijgen gratis planten van de gemeenteArgumenten tegen

Robert Bruijne | 4 augustus 2021 18:12

ervaring: geveltuintjes / plantenbakken worden vernield of de planten worden gejat.Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren