Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

West Begroot 2022

Dit plan is haalbaar

Stemmen

0
0
0
0
0
0
Aantal stemmen voor het plan: 64 van de 50.

Status

Dit plan is beoordeeld als haalbaar en is door naar de stemfase

Spelletjes tafels Robert Scottplein

Door: hajnalka zsolcai
1 augustus 2021
West Begroot | 15 nov. 2021, 12:15

Dit plan is haalbaar. De voornaamste redenen zijn dat het plan in 1 jaar uitvoerbaar is, dat er geen beheerkosten aan zitten en dat het juridisch mogelijk is om dit plan uit te voeren.

Klassieke bordspellen van over de hele wereld in een nieuw jasje

Op de Robert Scott speeltuin zijn leuke toestellen om te spelen. Maar sociale, cognitieve spelletjes zijn er eigenlijk niet. De manier om meer interactie tussen buurtbewoners te stimuleren. Een bezoek aan het Afrikamuseum inspireerde tot de wens klassieke spelletjes van over de hele wereld in een nieuw jasje te gieten en te plaatsen op het plein. Spelletjes voor volwassenen en voor kinderen op een tafel bijvoorbeeld, met een bankje aan beide zijden, op anderhalve meter afstand.

Buurtbewoners ontmoeten elkaar nog te weinig. Samen spelen is de manier meer met elkaar in contact te komen en te blijven.

Op het Robert Scottplein zijn ook regelmatig kinderen en jongeren te vinden (zonder ouders). Ze vervelen zich vaak en trekken rond om belletje te trekken of vernielingen aan te richten. Deze tafels zouden een leuke oplossing zijn. De spelletjes kan je steeds opnieuw spelen en steeds met andere kinderen. Het blijft spannend.

De uitvoering vindt plaats in samenwerking met Buurtwerkplaats Noorderhof. In 2021 is daar min of meer spontaan een klusteam ontstaan vanuit een stageplek voor een paar jonge Eritrese Statushouders. Nu zijn ze vrijwilligers van de Buurtwerkplaats.

De spelletjes tafels en banken kunnen gemaakt worden van hout en gerecycled plastic voor het bordspel. Fiches of pionnen zijn ge-upcyclede melkdoppen. 


Argumenten

Argumenten voor

Geen argumenten voor

Argumenten tegen

Geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren