Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

West Begroot 2022

Dit plan is haalbaar

Stemmen

0
0
0
0
0
0
Aantal stemmen voor het plan: 114 van de 50.

Status

Dit plan is beoordeeld als haalbaar en is door naar de stemfase

20 GROENE parkjes in West erbij!

Door: Rian Verpalen
1 augustus 2021
West Begroot | 15 nov. 2021, 12:15

Dit plan is haalbaar. De voornaamste redenen zijn dat het plan in 1 jaar uitvoerbaar is, dat er geen beheerkosten aan zitten en dat het juridisch mogelijk is om dit plan uit te voeren.

Twintig groene visitekaartjes op de zichtbaarste daken van West. Kleur van Bilderdijk tot Silodam tot Zoutkeetsgracht woonbotendaken GROEN!

Een mooi groen spektakel, al die verschillende woonboten in West. Nog mooier zijn de boten die er dankzij een fris groendak fier bovenuit steken! Jouw stem kan er ervoor nog veel meer zorgen. Maak met ons van onze kades het visitekaartje van West: hier ligt het Duurzaamste Stadsdeel!
 
Groene biodiverse daken hebben veel voordelen en op woonboten helemaal. Zo’n dak is als een boom erbij: het vrolijkt buurt, buren en voorbijgangers op. Het filtert fijnstof en CO2 - op neushoogte! – uit de lucht én is een feest voor bijen en vlinders. Het maakt de boot van binnen stiller, energiezuiniger en koeler en zorgt zo voor minder ‘hittestress’ in de stad. Ook fijn: het is groen dat geen andere ruimte inneemt. Het dak van de woonboot ligt er toch al en is nergens anders voor te gebruiken. Mooi meegenomen nog: de bewoners onderhouden dit voor iedereen te zien groene parkjes helemaal zelf.  
 
Geef door je stem deze groene golf een volgende zet! Is er ergens één waterbewoner over de dam, dan volgen buren. Niet alleen op het water: woonboten blijken ook het perfecte uithangbord voor meer groene daken in binnentuinen en op uw dak?!
 
De eerste 20 waterbewoners die zich melden, krijgen een startpremie tot de helft van de aanlegkosten, met een maximum van €2.000. De bewoners dragen dus ook zelf een deel bij. En, met onze gratis begeleiding, leggen bewoners het groen evt. eigenhandig op hun grijze dak!  
 
Burgerinitiatief Grachten van Smaragd nodigt sinds 2015 boot voor boot waterbewoners uit van hun dak een tuin te maken. Ons doel is alle woonboten een groendak, als cadeau voor Amsterdam in 2025, als de stad 750 jaar bestaat. Inmiddels hebben ruim 160 Amsterdamse woonboten een groendak.

https://www.grachtenvansmaragd.nl/


Argumenten

Argumenten voor

Elwin Looije | 4 augustus 2021 19:55

groen voor milieu en zicht - super plan.J. Backerra | 5 augustus 2021 20:23

een groene buurt is gezonder voor mens en dierArgumenten tegen

Geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren