Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

West Begroot 2022

Dit plan is haalbaar

Stemmen

0
0
0
0
0
0
Aantal stemmen voor het plan: 59 van de 50.

Status

Dit plan is beoordeeld als haalbaar en is door naar de stemfase

Jong en oud genieten samen op vergeten pleintje!

Door: marieke stopel
1 augustus 2021
West Begroot | 15 nov. 2021, 12:15

Dit plan is haalbaar. De voornaamste redenen zijn dat het plan in 1 jaar uitvoerbaar is, dat er geen beheerkosten aan zitten en dat het juridisch mogelijk is om dit plan uit te voeren.

Door het neerzetten van 3 plantenbakken en renoveren / vervangen van de 6 bankjes genieten jong en oud op dit vergeten pleintje!

Doel:
Op dit vergeten pleintje aan de Hugo de Grootkade aan de achterkant van het Amsta verpleeghuis komen jong en oud elkaar tegen tijdens het wandelen. Het pleintje zou bij uitstek een prachtig plekje kunnen zijn voor een pitstop. Een plekje om even tot stilstand te komen, elkaar te ontmoeten en te genieten. 

Doelgroep: 
Buurtbewoners en passanten (andere inwoners van en bezoekers aan Amsterdam)

Probleem: 
Echter, het pleintje is verwaarloosd. Het nodigt niet uit tot een pitstop. En dat is doodzonde.
De 6 bankjes hebben een opknapbeurt nodig of moeten vervangen worden. En er missen bakken met planten en bloemen die het een mooi aanzien geven en uitnodigen om er te gaan zitten. Er is slechts 1 afvalbak die ook door de graffiti niet bijdraagt aan een fijne plek. Daarnaast zien we veel onkruid groeien tussen de tegels wat het aanzien nog droeviger maakt. 

Door de verwaarloosde staat zien we (de dichtbijzijnde buurtbewoners) dat het pleintje nu weinig bezoekers trekt. De mensen die er af en toe wel te vinden zijn, zijn groepjes hangjongeren en (dakloze) drugsgebruikers. Ook dit nodigt de andere bewoners en wandelaars niet uit om er gebruik van te maken. 

Doodzonde, want het kan een prachtig plekje zijn dat veel mensen ontspanning kan brengen. Hoe mooi zou het zijn dat de ouderen die in het Amsta verpleeghuis wonen en andere (buurt) bewoners en bezoekers die langslopen hier even stoppen en gezamenlijk genieten van de plek. 

Nodig:
3 plantenbakken met wintervaste planten met bloemen 
6 bankjes opknappen / vervangen
2 afvalbakken 


Argumenten

Argumenten voor

mireille van kol | 4 augustus 2021 13:46

Graag kom ik meerdere keren per week in de Hugo de Groot-buurt. De buurt is bijzonder. Jarenlang ging ik op het HdGrootplein naar kapsalon Joyce/Nico (kapper & sociaal werker). Alias het praathuis! Iedereen koffie/thee en verse zelfgemaakte soep van Nico. Nu is hij weg. Een gemis voor de buurt. Jong, oud, alle achtergronden kletsten daar over van alles. Zou dat straks weer kunnen op het vergeten pleintje? Dat zou mooi zijn voor de buurt. MvG. MireilleArgumenten tegen

Geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren