Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

West Begroot 2022

Dit plan is haalbaar

Stemmen

0
0
0
0
0
0
Aantal stemmen voor het plan: 67 van de 50.

Status

Dit plan is beoordeeld als haalbaar en is door naar de stemfase

Vies? ...Niet Leuk!

Door: Aline Caubergs
1 augustus 2021
West Begroot | 15 nov. 2021, 12:15

Dit plan is haalbaar. De voornaamste redenen zijn dat het plan in 1 jaar uitvoerbaar is, dat er geen beheerkosten aan zitten en dat het juridisch mogelijk is om dit plan uit te voeren.

Interactieve, speelse korte film en leerkit voor kinderen, 6 tot 12, gericht op een slimme omgang met afval en zwerfvuil in hun leefomgeving

De kinderen gaan zelf actief aan de gang met de thema’s ‘afval & zwerfvuil’ door hun eigen video’s te maken en door bij te dragen aan het ontwerp van de flyers, posters en ander promotiemateriaal. Hiervoor gaan we zoveel mogelijk gebruik maken van verantwoorde en herbruikbare materialen.
 
Het project richt zich specifiek op de jongste groep in onze samenleving en beoogt ze bewust te maken van afval en zwerfvuil en ze een positieve en respectvolle omgang met de openbare ruimte bij te brengen.
 
Samen met de kinderen gaan we een leuke en interessante korte film maken die mensen kan informeren en inspireren. We gaan laten zien hoe afval en zwerfvuil onze dagelijkse directe omgeving vervuilt. De film komt samen met een onderwijspakket. Inclusiviteit en diversiteit is een belangrijk aspect in onze buurten. De korte film is geschikt voor de hele familie, met ondertitels in het Nederlands, Turks, Arabisch en Engels. We hopen zo zoveel mogelijk mensen in De Baarsjes en Bos & Lommer te bereiken
 
Eind mei 2022 zullen we in een weekend voor het algemene publiek optredens organiseren in het Erasmuspark en Rembrandtpark.
 
Met een opvallende campagne in De Baarsjes en Bos & Lommer hopen we scholen en onderwijzers, families, bedrijven en buurtcentra te betrekken en voor de wijk een gevoel van trots te stimuleren. We zetten ons in om de gemeenschap te mobiliseren om mee te doen; 
We voeren een poster/flyer campagne ter bewustwording; 
Scholen en buurtcentra krijgen kosteloos toegang tot de film en het bijbehorende onderwijspakket; 
We hopen dat de publieke optredens in het Erasmus- en Rembrandtpark goed worden bezocht en dat de lokale media er aandacht aan zullen besteden.
We hopen ook anderen te inspireren in hun eigen buurt initiatieven te ontplooien om de directe leefomgeving vrij te houden van ‘afval en zwerfvuil.’ 



Argumenten

Argumenten voor

Michelle Emmen | 1 augustus 2021 21:20

Dit is wat BoLo nodig heeft!! Al het afval op straat, hoe mooi als we bij de kinderen starten om dat op te lossen. Ik ben voor.



elise lotraine | 1 augustus 2021 21:31

Hey is zo belangrijk on kinderen hier bij te betrekken!



Marion von Tilzer | 2 augustus 2021 13:23

Prachtige Idee, speciaal voor kinderen, het is een inspiratie voor hun en het geeft hun een gevoel van inbreng in de buurt, een gevoel, dat dit hun buurt is, waar zij ook zorg voor dragen. Erg positief! Natuurlijk ben ik ervoor!



Joost Ramaer | 2 augustus 2021 20:23

Ik heb een droom: dat de kinderen van onze mooie buurten de volwassenen beginnen aan te spreken op de rotzooi die zij op straat smijten. Daarom ben ik vóór dit plan!



Dasja Koot | 4 augustus 2021 08:12

Ik ben voor want het is ergernis wekkend hoe men omgaat met het park en de woonomgeving. Overal wordt afval achtergelaten en als je er iets van zegt roep je agressie op. Kinderen kunnen dit wellicht ontzenuwen. Het is echt belangrijk om kinderen hierbij te betrekken. Het is ook hun buurt! Ik vind het een enorm positief plan, doen!



Argumenten tegen

Geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte




Geef mij een nieuwe code

Annuleren