Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

West Begroot 2022

Dit plan is haalbaar

Stemmen

0
0
0
0
0
0
Aantal stemmen voor het plan: 73 van de 50.

Status

Dit plan is beoordeeld als haalbaar en is door naar de stemfase

Inspiratiespel: 'groene' straten!

Door: Gebruiker verwijderd
25 juli 2021
West Begroot | 15 nov. 2021, 12:15

Dit plan is haalbaar. De voornaamste redenen zijn dat het plan in 1 jaar uitvoerbaar is, dat er geen beheerkosten aan zitten en dat het juridisch mogelijk is om dit plan uit te voeren.

Sneller samen kiezen voor een mooi totaalbeeld van straat of plein; een heel jaar groei en bloei met planten die het hier ook goed doen!

Het inspiratiespel bestaat uit kaarten met foto's van planten die het hier goed doen (zon, schaduw, schrale grond) en ook bijdragen aan ecologische ontwikkeling in de straten en buurten van stadsdeel West (o.a. ESA). 

Het spel informeert en inspireert en kan worden gebruikt tijdens ontwerpavonden. In een paar stappen weten buurtbewoners welke planten zij willen en kunnen kopen EN hoe deze samen een mooi totaalbeeld creëren voor een heel jaar groei en bloei in de straat.

Er kan een aanvraag worden gedaan (voor gevel- of boomtuinen) en er kan i.s.m. een kweker een kleine markt voor biologische planten en tuinaarde worden georganiseerd. Met tot slot een paar onderhoudstips heeft iedereen jarenlang plezier van de planten en van een mooie, 'groene' en gezellige straat.

Groene straten: Groene Lente, Paramaribostraat, Corantijnstraat
Binnentuinen: Werkgroep natuurvriendelijke tuinen
Argumenten

Argumenten voor

Gebruiker verwijderd | 26 juli 2021 15:26

Ik ben voor, want het brengt op ideeën hoe de buurt het hele jaar door goed te voorzien van optimale biodiversiteit.Gebruiker verwijderd | 5 augustus 2021 19:32

Dit is een prachtig plan. Natuurvriendelijke tuinen dragen bij aan de biodiversiteit , een gezond milieu en duurzaamheid. Uiteindelijk tot het welzijn van de burgers.Gebruiker verwijderd | 10 augustus 2021 07:59

Veel mensen zien het maken van een plan als een hobbel. Als dit makkelijk gemaakt kan worden kunnen we uitzien naar meer groen in de buurt.Gebruiker verwijderd | 27 juli 2021 14:56

Iedereen probeert nu maar uit, terwijl je met dit 'spel' meteen de goede info krijgt.Argumenten tegen

Gebruiker verwijderd | 27 juli 2021 14:57

...ik zie "ontwerpavonden" niet zo zitten. Misschien beter workshop?info op groenmarkt.Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren