Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

West Begroot 2022

Dit plan is haalbaar

Stemmen

0
0
0
0
0
0
Aantal stemmen voor het plan: 244 van de 50.

Status

Dit plan is beoordeeld als haalbaar en is door naar de stemfase

Snel meer groen voor een koelere stad

Door: Gebruiker verwijderd
22 juli 2021
West Begroot | 15 nov. 2021, 12:15

Dit plan is haalbaar. De voornaamste redenen zijn dat het plan in 1 jaar uitvoerbaar is, dat er geen beheerkosten aan zitten en dat het juridisch mogelijk is om dit plan uit te voeren. De uitvoering van dit plan kan in de tweede helft van 2022 starten. Dan is het projectgebied opgeleverd en kunnen aanpassingen worden gedaan.

Voorstel beoogt snel en kostenefficient meer planten en bomen in ons stadsdeel toe te voegen door ruimte tussen parkeerplaatsen te benutten.

Wat wil je met je plan bereiken?
Door meer bomen en struiken op te nemen in het straatbeeld creeeren we een koelere stad (zie o.a. https://www.sciencedaily.com/releases/2019/03/190325173305.htm en https://theconversation.com/can-trees-really-cool-our-cities-down-44099) en uberhaupt een prettiger leefomgeving voor bewoners, dieren en bezoekers. Vraag aan de gemeente is borders te creeeren tussen parkeerplaatsen. Uitgangspunt is dat direct omwonenenden zorgdragen voor onderhoud (en evt aanplant zelf), evt vast te leggen in afspraak met VVE (die reeds een groencommissie heeft). 

Wanneer is het plan geslaagd?
Als de borders zijn aangelegd en gevuld met afwisselende beplanting. Een goed voorbeeld van de gewenste situatie is te zien op de Muiderstraatweg, tegenover het Ymere-kantoor. Hier is op een eenvoudige manier (door het verwijderen van bestrating en aanbrengen van aarde en beplanting) veel extra groen gerealiseerd.

Hoe wil je het laten slagen?
Door de gemeente basis voor de borders te laten aanbrengen (verwijderen bestrating, storten aarde, etc) en het mobiliseren van bereidwillige bewoners (onze VVE heeft reeds een groencommissie) voor het onderhoud.

Wat heb je nodig je plan uit te voeren?
De gemeente hoeft alleen de bestrating te verwijderen en aarde te storten. De feitelijke plaatsing van de beplanting zal door de bewoners zelf gebeuren, evenals het onderhoud. Evt kunnen we bemiddelen om tot een structureel commitment vanuit onze VVE te komen op het verrichten van onderhoud rondom ons gebouw.

Voor wie is je plan bedoeld?
Gemakkelijk uitbreidbaar naar gehele Houthaven-gebied en stad(sdeel), in eerste instantie als pilot op Revaleiland rondom blok 3D (NAW).

Hoe draagt je plan bij aan het door jou gekozen thema?
Uiterst concrete invulling met plaatsen van beplanting op plaatsen waar nu bestrating ligt, zonder daarvoor ruimte voor voetgangers en andere verkeersdeelnemers te beperken.


Argumenten

Argumenten voor

Gebruiker verwijderd | 25 juli 2021 09:18

Ik hecht groot belang aan biodiversiteit en afvoer water in grondGebruiker verwijderd | 25 juli 2021 10:35

Meer groen is beter voor mens en milieu en zorgt voor een koelere stad. En het is gewoon mooier dan steen en beton.Gebruiker verwijderd | 26 juli 2021 12:07

Meer groen == meer zuurstof, meer verkoeling, meer mooi, meer allesGebruiker verwijderd | 31 juli 2021 19:34

Fantastisch, meteen aan de slag ,Gebruiker verwijderd | 2 augustus 2021 09:52

Ik fiets hier regelmatig voorbij en vind dit inderdaad altijd zo'n kale, stenen straat. Dit zou het een stuk beter maken qua waterafvoer, en ook een stuk gezelliger.

Kan ik trouwens ook de kade aan de Baarsjesweg nomineren, het stuk tussen Willem de Zwijgerlaan en Witte de Withstraat?Gebruiker verwijderd | 4 augustus 2021 15:25

Revaleiland is kaal en lawaaierig door gebouwen zonder groene gevels; daarom is meer groen nodig zoals beukenhagen. Effectieve stof- en lawaai- 'bestrijders'.Argumenten tegen

Geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren