Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

West Begroot 2022

Dit plan is haalbaar

Stemmen

0
0
0
0
0
0
Aantal stemmen voor het plan: 61 van de 50.

Status

Dit plan is beoordeeld als haalbaar en is door naar de stemfase

De Groene Buurt Challenge x Climars

Door: Bojana Zoranovic
21 juli 2021
West Begroot | 15 nov. 2021, 12:15

Dit plan is haalbaar. De voornaamste redenen zijn dat het plan in 1 jaar uitvoerbaar is, dat er geen beheerkosten aan zitten en dat het juridisch mogelijk is om dit plan uit te voeren.

De Groene Buurt Challenge is de uitdaging voor jou om je buurt op een leuke en simpele manier te vergroenen. De Climars app daagt je uit!

Wil jij de buurt vergroenen met andere buurtbewoners? De Climars app neemt je mee middels de Groene Buurt Challenge! 

Download de app en start de Challenge. De app zal je gedurende de challenge uitdagen om je groene brein en vingers te ontdekken! Je leert meer over de voordelen van vergroening, wat je er zelf aan kan doen – thuis of in de buurt – en je kan deelnemen aan buurt events om met andere buurtbewoners in actie te komen. 

De events worden georganiseerd als een spelmiddag, waarin je de competitie aangaat met anderen om de laatste beschikbare stukjes grond, muur of tuin te beplanten met prachtig groen. Ieder stukje aarde waar de stoeptegel het nog niet overgenomen heeft en de gemeente goedkeuring voor geeft, is een groen potentieel. Tijdens de challenge, kan je punten scoren en beloond worden. 

Word jij de groene kampioen in 2022? 

Climars zal ook lokale partners betrekken om deel te nemen aan de vergroening. Zij kunnen ons bijvoorbeeld helpen om de juiste gereedschap voor tuinieren te verkrijgen. 

De financiele steun van Westbegroot zal gebruikt worden om het online platform in de Climars app met functionaliteiten uit te breiden die een dergelijke challenge kan faciliteren. Het doel is om gedragsverandering te stimuleren bij de buurtbewoners. Dat is een stukje inspiratie (waarom zouden we de buurt groener willen?) en een stukje motivatie (kunnen we er een spannend spel van maken?). 

Wil je meer weten over jouw bijdrage aan verduurzaming? Reken je persoonlijke ecologische voetprint uit in de Climars app en ontdek hoe je deze kan reduceren. Naast de Groene Buurt Challenge is er nog meer aan tips en activiteiten in de Climars app. 

Argumenten

Argumenten voor

Geen argumenten voor

Argumenten tegen

Geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren