Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

West Begroot 2022

Dit plan is haalbaar

Stemmen

0
0
0
0
0
0
Aantal stemmen voor het plan: 55 van de 50.

Status

Dit plan is beoordeeld als haalbaar en is door naar de stemfase

146 nieuwe fietsplekken met groene afbakening

Door: Thecla Groot Koerkamp
20 juli 2021
West Begroot | 15 nov. 2021, 12:15

Dit plan is haalbaar. De voornaamste redenen zijn dat het plan in 1 jaar uitvoerbaar is, dat er geen beheerkosten aan zitten en dat het juridisch mogelijk is om dit plan uit te voeren.

Bij de van der Palmkade 146 fietsparkeerplekken realiseren door 73 RVS fietsnietjes te plaatsen met groene afscheidingen.

Wat willen we met dit plan bereiken? Momenteel zijn er maar enkele fietsrekken waardoor de fietsen schots en scheef staan,
Ze waaien  om en kunnen gestolen worden. Het geheel maakt een slordige indruk. Met de 73 nieuwe fietsnietjes willen we alle fietsen die hier doorgaans staan netjes kunnen parkeren, veilig voor diefstal en mooi uit het zicht door groene plantenbakken met ligusterhagen, passend bij de omgeving.
Het plan is geslaagd als alle nietjes in gebruik zijn en mooi weggewerkt door vaste plantenbakken met ligusterhagen die door de bewoners en  door de hovenier onderhouden worden. Diefstal is afgenomen en het geheel maakt een mooie groene indruk.
We willen het plan laten slagen door het ontwerp van de ontwerper te volgen en op gepaste afstand enkele plantenbakken te plaatsen tussen de nieuw te plaatsen 73 nietjes die groepsgewijs over de open hofjes verdeeld worden.
Hoe willen we het laten slagen? 73 fietsnietjes laten plaatsen door de gemeente. Het liefst ronde RVSnietjes die ook bij het stadsdeelkantoor West staan omdat deze mooi passen bij de architectonische omgeving. De fietsen worden op een vernieuwende wijze gecamoufleerd door vaste plantenbakken met daarin ligusterhagen of andere vaste beplanting die onderhouden worden door de hovenier en door vrijwillige bewoners.
Het plan is bedoeld voor de bewoners van de van der Palmkade en incidenteel door bezoekers van de van de van der Palmkade.
Het plan draagt bij aan fietsen en fietsparkeren in Westerpark omdat het een goede en veilige  parkeerplaats biedt aan minstens 146 fietsen en bakfietsen. Door de groene afbakeningen is het een mooie groene  manier om veel fietsen aan het zicht te onttrekken.  Het verfraait het uiterlijk van de omgeving. 


Argumenten

Argumenten voor

Jacques Dersjant | 23 juli 2021 08:51

Het is nu een puinhoop die leidt tot ongewenste situatiesVolkert Stolk | 24 juli 2021 15:56

Maakt de buurt vooral voor jonge kinderen leefbaarder, want het geeft meer speelruimte zonder verkeer.Suzanne Franken | 30 juli 2021 21:37

Het is daar vaak rommelig met fietsen.Argumenten tegen

Maarten van de Berg | 7 augustus 2021 13:13

Het is privé terrein. Er moet dus geen gemeenschapsgeld naartoe. In publieke ruimtes meer fietsnietjes is wel een goed idee.Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren