Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

West Begroot 2022

Dit plan is haalbaar

Stemmen

0
0
0
0
0
0
Aantal stemmen voor het plan: 67 van de 50.

Status

Dit plan is beoordeeld als haalbaar en is door naar de stemfase

Project W.U.R.M.

Door: myrthe de laat
12 juli 2021
West Begroot | 15 nov. 2021, 12:15

Dit plan is haalbaar. De voornaamste redenen zijn dat het plan in 1 jaar uitvoerbaar is, dat er geen beheerkosten aan zitten en dat het juridisch mogelijk is om dit plan uit te voeren.

Een groene plek om elkaar te ontmoeten, te experimenteren, ideeën uit te wisselen en op een (eco)logische manier samen te leven.

Door zaden, ideeën, kennis, vaardigheden en planten uit te wisselen gaat project W.U.R.M. samen met omwonenden en tuinders op zoek naar manieren om onze leefomgeving groener, gezonder en socialer te maken. Op verschillende manieren van elkaar leren: door het volgen of geven van workshops, samen een wandeling te maken, een onverwachte ontmoeting in de tuin en het organiseren van activiteiten (bijvoorbeeld yoga, koken, composteren, mediteren of levend bouwen). W.U.R.M. is laagdrempelig en uitnodigend. 

In het te renoveren gebouw komt een natuurlijke en multifunctionele ruimte voor presentaties, overleggen, cursussen en (sportieve) activiteiten. Daarnaast is er een grote ruilkast voor bijvoorbeeld zaden en komt er een klein keukentje.

De omliggende moestuin wordt een bijen- en vlinderparadijsje en ruimte voor een kruiden/theetuin. Een groene en rustgevende oase waar je tot rust kunt komen en je welkom voelt.

Bij de renovatie worden waar mogelijk natuurlijke en hergebruikte materialen gebruikt. W.U.R.M. is zelfvoorzienend qua energie (zonnepanelen) en vangt regenwater op voor hergebruik. Met het gebouw zelf willen we een voorbeeld creëren van duurzame en natuurlijke oplossingen die betaalbaar en bereikbaar zijn voor bezoekers.

Zoals wurmen voedselresten verwerken tot vruchtbare compost, gelooft stichting W.U.R.M.  dat onder de juiste omstandigheden overal iets moois uit kan groeien. Laten we samen proberen die omstandigheden te creëren. 

Project W.U.R.M. biedt ruimte aan buurtbewoners en enthousiastelingen om samen te ontdekken, te leren en gezond te leven in de stad. 


Argumenten

Argumenten voor

| 12 juli 2021 13:30

Steen goed plan! Gedreven mensen die dit plan willen uitvoeren!| 12 juli 2021 15:03

Ik ben voor burgerinitiatieven| 13 juli 2021 10:51

Goed initiatief om mensen van de natuur te laten genieten en ervan te lerencatharina bossewinkel | 16 juli 2021 16:59

belang voor de buurt, educatief, bewust maken/wordenArgumenten tegen

Geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren