Spring naar inhoud

Whatsapp Helpdesk

Stuur ons een (spraak)bericht via Whatsapp!

West Begroot!

Hoe zou jij € 300.000 besteden in stadsdeel West?

Stuur je plan in voor één van de drie thema’s en bepaal waar het geld naar toe gaat. De thema’s zijn:

 • Groen & duurzaam
 • Minder Arm & Eenzaam
 • Kunst & Cultuur

Plannen insturen was mogelijk tot 27 juli, 12:00 uur.

Bekijk de plannen
Bekijk de thema's
Hoe werkt het?
1. Bekijk de thema’s

Stadsdeel West stelt €300.000,- beschikbaar voor plannen met als thema: Groen & Duurzaam, Minder Arm & Eenzaam, Kunst & Cultuur

2. Stuur je plan in en voer campagne

Iedereen kan een plan insturen. Voer campagne voor je plan en zorg dat je 50 likes haalt. Anderen kunnen jouw plan liken, delen en een reactie erbij plaatsen.

3. Haalbaarheids-check door gemeente

Heeft je plan 50 likes of meer, dan bekijkt stadsdeel West of het plan haalbaar is.

4. Verdeel € 300.000,- over de plannen

Iedereen in stadsdeel West van 12 jaar en ouder kan stemmen welke plannen uitgevoerd worden binnen het budget van €300.000,-.

Spelregels

 • Je plan draagt bij aan een van deze 3 thema’s:
  • Groen & Duurzaam
  • Minder Arm & Eenzaam
  • Kunst & Cultuur
 • Je plan is bedoeld voor bewoners uit West. Het kan een idee zijn voor een buurt, een specifieke plek of voor het hele stadsdeel.
 • Iedereen kan een plan indienen: bewoners, ondernemers en maatschappelijke instellingen, zowel uit stadsdeel West of daarbuiten. Medewerkers van stadsdeel West, leden van het dagelijks bestuur en de stadsdeelcommissie doen niet mee.
 • Het plan dat je indient kun je zelf uitvoeren, maar je kunt ook een plan indienen dat door de gemeente of een organisatie wordt uitgevoerd.
 • Een plan kan maximaal € 300.000,- kosten. Bij bedragen hoger dan € 50.000,- gelden in Amsterdam aanbestedingsregels. Dit kan betekenen dat jij jouw plan niet zelf uit mag voeren.
 • Een plan moet minimaal 50 likes halen om door te gaan naar de volgende ronde en om in aanmerking te komen voor de haalbaarheidstoets door beleidsambtenaren van het stadsdeelkantoor.
 • Je plan moet binnen het begrotingsjaar 2021 kunnen worden uitgevoerd (dus gerealiseerd zijn vóór 31 december 2021).

Toetsingscriteria

Het stadsdeel toetst de plannen op haalbaarheid. Dit kan consequenties hebben voor jouw plan. In overleg met jou past het stadsdeel het plan eventueel aan.

Hoe worden de plannen getoetst?

En daarna?

Alle bewoners in stadsdeel West krijgen in november 2020 een brief met stemcode. Met deze code kunnen ze via deze site €300.000 verdelen over de plannen die zij het beste vinden. De plannen met de meeste stemmen worden uitgevoerd.

Hulp nodig?

Als je hulp nodig hebt bij het indienen van jouw plan kun je bellen naar 06 39 19 55 80. Mocht je problemen hebben met schrijven, dan kun je ook jouw plan via Whatsapp spraakbericht indienen. Gebruik hiervoor de Whatsapp helpdesk, wij zorgen dan dat jouw plan op de website komt. Misschien kunnen we straks ook weer hulp op locatie bieden. Als dat weer mogelijk is, kun je hier lezen waar je terecht kunt.

Contact

Heb je verder nog vragen? Bekijk eerst of je het antwoord kunt vinden bij de veelgestelde vragen. Als je daar geen antwoord vindt op je vraag, mail deze dan naar westbegroot@amsterdam.nl, of bel met 06 - 39 19 55 80.

Tijdlijn

22 juni – 27 juli tot 12:00 uur

Plannen insturen

22 juni – 3 augustus tot 12:00 uur

Campagne voeren en plannen liken

3 augustus – 29 september

Haalbaarheidstoets ingestuurde plannen

16 november vanaf 12:00 uur – 14 december tot 12:00

Bewoners verdelen €300.000,- over de 30 plannen

17 december

Feestelijke bekendmaking gekozen plannen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogteCancel